SELAMAT TAHUN BARU 2015

Thursday, March 22, 2012

TIDUR TAK LENA?


Image:Google
  Hah!!.. ramai yang mengidap penyakit ini sekarang. Kalau korang juga salah seorang daripada mereka. Cubalah satu sudu madu sebelum tidur.
  Kerana dalam madu mempunyai bahan sedative yang boleh membuat anda senang tidur.
  Selain dari itu Madu juga mempunyai khasiat yang lain… Aku juga pernah buat entry macam mana nak tahu madu tulen.
Korang juga boleh baca tajuk ini



37 comments:

Aine Ainun said...

Madu mmg banyak kahsiat..sunah nabi;)

:: Mrs.Eady :: said...

terliuuurrr!!

Akue Achik said...

mkn madu? hohoo..maw mncari la ni..

sjak akhir2 ni, ssh pla maw tdur..huhu

azam said...

suka madu.....kalau nak cari kat kg je...lebih original

azam said...

suka madu.....kalau nak cari kat kg je...lebih original

Rapunzel Cikilolo said...

madu? aku just guna bile makan dengan pancake tau. boleh elakkan insomnia macam aku rupenye...

Miss D said...

sungguh ke ni?

boleh la di amalkan nanti, memang payah nak tidur dua tiga minggu ni, banyak sangat fikir agaknya :)

Umie Naziera said...

info yg bagus,ada kawan yg dah berapa hari tak tido..kna suruh dya cuba :)

Deru Ombak said...

Hi WuMing

Tenkiu atas perkongsian.. :)

nabilah_2908 said...

mak saya selalu kena macam ni, susah nak tidur, tgh2 malam tergaja..terkebil2 sorang diri xdpt tidur.

nanti sy syor kan pada dia, thnks 4 the info.. :)

Salwa said...

Madu asli senang je nak cari. Takde brand selalunya. Yang duduk kat area Shah Alam, di Masjid Besar Shah Alam ade jual madu asli. Kat koridoor masjid tu. Singgah-singgah la.

Salwa said...

Nak tambah lagi..hehe. Minum susu sebelum tidur pun boleh melenakan tidur kita. Cuba-cuba la. :)

Cik Adieb said...

Sy takut maw makan madu,ntah knp

Hanamiko Sakura said...

madu yang sweet ^_^

CintaZulaikha said...

manissssss....hummm

Mak Wardah said...

Salam.

Info yang bagus, boleh share dgn member yang bermasalah.

ieka said...

wah,info yg menarik..ieka pown selalu susah tdo..pasni leyh la try petua niy..hee.

SYANI said...

Saya pun makan madu pagi2 sebelum gi keje. Memang lawas pembuangan setiap pagi..heheheh

Eye_nee said...

Gud Info ni Wu Ming...

Angah said...

sekarang ni angah susah tido sebab leka main games plant vs zombie...haru...

Percaya said...

salam ziarah...peace..baru jek follow blog ni...mari la melawat teman plak...
http://percaya-trust.blogspot.com/ hehe..

Mr.Clive said...

seriously???OMG!hopefully ini akan berjaya sebab saya selalu ada masalah tido!!! ><

obat tradisional alami insomnia said...

wahhh sangat bermanfaat sekali infonya nih..

millerJ said...

wah..boleh la jesse cuba lepas ni..hehe. selalu jugak insomnia ni..gara2 asaimen..haha :D

cinta siswi said...

selalu jgk xleh tido mlm.. kepanasan.. ^^

Mr.Clive said...

haloo wu ming!apa khabar harini? :)

mama aini said...

hai WuMing..thanks atas info ni..

...sWeeT uMi... said...

ni 1st time umi dgr madu leh wat ubat tuk yg tido tak lena ...nice hehehehe...insyallah pasni kalu ada prob ni leh try yg ni (",)

Mama Ema said...

thanks wuming

LINDAHERY said...

dulu linda ada alaminya...kan...sekarang sudah okey ^__^

Lia said...

bagus info tu. madu mmg byk khasiatnya. lia suka mkn yg original madu lagi bagus.:)

sudipVSsenduk said...

kadang-kadang senang sangat tidur tapi selalunya susah sangat.. Thanks

Azhariah Zuber said...

sy pula masalah tido terlebih2. cane

saniah said...

Akak ni senang tdur tp light sleeper apa tu jenis org yg senang trjg..bila dh trjg trus tak dpt tdur balik...mcm mana tu? :) selalu tak cukup tdur lah :(

Miszyuyu said...

Hai , my dear followers.. Yuyuk ada buat GA utk meraikan followers tersayang.. jom join <3 http://yuyukstandalone.blogspot.com/2012/03/yuyuk-1st-giveaway-sticky-post.html

Princess Yanti said...

Hye dear...PY singgah n follow sini....jempot singgah n follow blog kite..

Princess Yanti said...

Hye dear...PY singgah n follow sini....jempot singgah n follow blog kite..