SELAMAT TAHUN BARU 2015

Wednesday, February 8, 2012

DUNIA ALAM MAYA - INTERNET


Image:Google

Tidak ada siapa beritahu kita setiap sudut kehidupan mereka.
Tidak ada orang cerita semua kisah mereka.
Jadi kita hanya kenal sebahagian sahaja dari mereka.
Hanya orang yang kurang matang saja yang luahkan semua,
Juga hanya orang yang kurang bijak sahaja yang mempercayainya semua
Fikir-fikirkanlah….

20 comments:

Huda said...

Yup..betul, betul, betul..

.........cP~ said...

Betul! Tak boleh la nak beritahu semua benda. Lebih-lebih lagi perkara yang terlalu peribadi dan jugak maklumat diri. Boleh mengundang bahaya.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

agreed....
ada pro n kontra internet ni

azam said...

gunalah sebaiknya.....

jangan tertipu dan terpedaya

Deru Ombak said...

Hi WuMing...
Laman social adalah medium maya, yang digunakan
dalam pelbagai bentuk tujuan.
kita tidak ada hak untuk mengadili mereka, kecuali mengenalinya sedara peribadi.

Kor hai mi kuam suk nai wanni na jaaaah. :)

Rapunzel Cikilolo said...

meluahkan semua, dan mempercayai semua... innocent! hehe

whitecappuccino said...

yup..biar berpada.. oh ya, beli teddy waktu study kat sana..

aReLaN said...

terpulang pada kita untuk menilai & guna tenet kan. ada banyak faedah tapi keburukan pon tetap ada.

JunAina said...

Saya setuju!

Safinah Harun said...

diorang percaya maybe sbb diorng ada reason masing2..maybe ad yg sdg mncari cinta and tpaksa percaya dgn cyber love diorng or something else..

LINDAHERY said...

sebab tu saya delete blog yg lama.. hihihih.... skg mulakan hidup baru :)

CintaZulaikha said...

internet di masa lengang ja~

lia said...

baca jer tp jgn percaya ;p

Salwa said...

kena berhati-hati menulis status kan..takut ade yang terguris..dan sebagainya.

Akue Achik said...

kalo dunia alam maya kena gunakn utk ssuatu yg xbek,mmg tak bek la jadiny..

kesian kat mreka2 yg kena tipu la..huhu

sudipVSsenduk said...

tepuk dada, tanya selera

EyqaLuvender said...

u will never know how my life was until u have go through it...hehe

sugar2 kapas strawberry said...

pendek.padat :)

mama aini said...

ehem..betul..tak semua perkara bolih diluahkan.. :)

KuNanGKuNanG said...

ada gak yg amik kesempatan..kite kena waspada..