SELAMAT TAHUN BARU 2015

Sunday, September 18, 2011

LAIN KALI BAGI BOSS MINTA DULU


Image:Google



  Satu rehat tengah hari. Seorang Pengurus besar telah membawa dua orang kanannya pergi makan tengah hari.Iaitu pengurus besar bahagian sumber manusia  dan seorang lagi adalah pengurus besar bahagian kewangan. Mereka bertiga pergi makan di sebuah restoran makanan laut yang berkonsepkan tradisional.
  Dalam kedai itu dihiasi penuh dengan barang-barang lama. Sementara menunggu makanan yang di pesan sampai. Tangan pengurus besar bahagian kewangan telah tersentuh satu lampu ajaib..
  Terkeluarlah satu Jin yang besar.

    Jin: Ha..ha..ha…. Kerana kamu telah lepaskan aku… Aku akan tunaikan 3 permohonan kamu.

  Tanpa berlengah pengurus besar bahagian sumber manusia terus membuat permintaan.
“Saya nak pergi melancong di Hawaii selama sebulan.” Dalam sekelip mata saja dia telah berada di Hawaii.”
  Tanpa berlengah Pengurus Besar Bahagian Kewangan pula terus membuat permohonan tanpa menghiraukan bossnya.
  “ Saya ingin jadi seorang wanita yang sangat Mewah. Kaya raya dan berada di kota Paris.”
  Apabila melihat dua permintaan kedua-dua orang kanannya telah Berjaya. Pengurus besar syarikat yang sangat gilakan kerja pun terus membuat permintaan.
  “Sekarang saya pula buat permintaan, saya nak kedua-dua pengurus itu berada di ofis sebelum habis waktu rehat tengah hari..” 

31 comments:

Hana Soffelia said...

Hehehe konklusinya, tunggu bos cakap atau bg arahan baru blh bertindak. :-p

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

permintaan yg bagus tu..heheh..

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Hahahaha...apa pn ta bleh heheh..

Akue Achik said...

hahhahaa...that`s called boss` empowerment..

azam said...

hehehe....boleh aje...

EyqaLuvender said...

kah3..kesian btoi...
laen kali bg bos abes ckp dlu...
kn dah...huhu

misya said...

lawak la,bos tetap bos

Eye_nee said...

Boss jer selalu menang..hahaha...

misscha said...

haha...buat penat wish je....

Salwa said...

hahaha.sedey nye la.

Mommy Fara said...

Hahahahah! Bos die tak sporting betul!

Fazreen Misbae said...

Ahaha..kesian sungguh sama itu manager..huhu

MamaEma said...

hahaha..padan muka...hehe

fiq. said...

kah2, kesian doe!

ZaNa aDieyZa said...

kesian 2 org pengurus tu.. baru nak feeling2 cuti tapi hampeh! huhuhu

Kakzakie said...

Hahaha...at the end tak ada apa yg special yg dia dapat....

Ijah EmoTemo said...

ahahaha kesiann

Arizakiah said...

Ha..ha..ha..kempunanlah kedua-dua pengurus tadi....ada ke orang macam tu..entah-entah dia pun join sama...

SweetLikeWhat said...

haha..klakar..

Alin said...

kalau alin, alin tumbuk boss tu. hehehe.

Dinas Aldi said...

Hahaha depa lawan tokeh naa :)

Dinas Aldi said...

Hahaha depa lawan tokeh naa :)

Cik Azizah said...

haha padan la muka penolong die tu..kan dah kena masuk keje..kahkahkahkah

myhatiku said...

haha..mcmne tuh..kene gune pintu doraemon la nmpknye ;p

MaMa AiNi said...

mentang2lah dia boss..ha2x..ank buah nak gi holiday pun dia kacau...sengal kan boss ni !!..

budakijaupendek said...

hahahaha
ok, kelakar!
sia-sia je permintaan pengurus tu.

aniki said...

tabik monoshock sama itu boss...hahaha

Lia said...

heheee... pengurus sorang lg tu dah guna kuasa veto.. hehee

dhiera said...

hahaha... dasat la bos ni!

Run Away said...

bos..mcm sume betul...hik...;d

nini said...

ahahahahaha.....jeles la tu....=-p