SELAMAT TAHUN BARU 2015

Monday, August 15, 2011

REENNIE ANAK KU SAYANG

Salina mempunyai seorang anak perempuan berusia 6 tahun yang sangat comel. Salina telah disahkan oleh doctor bahawa dia tidak boleh lagi melahirkan anak. Jadi Reennie merupakan segala-galanya bagi Salina dan suaminya Harish.
  Tiap-tiap pagi Salina akan hantar anaknya ke sekolah tadika di Bandar berdekatan dengan kereta yang di belikan oleh suaminya.

Salina: Cepat nak… nanti lewat. Tak baik kita pergi sekolah lewat… Pakai kasut tuu..
Reennie: Ya mak… nanti baby pakai kasut dulu..
Rennie: Aduhh…!!
Salina: Hah!!!.. kenapa??…kenapa??…

Image: Google
  Hanya anaknya bunyi “aduh” sikit saja Salina dah panik… Maklumlah anak kesayangan. Lalat pun tak boleh hinggap pada anak kesayangan mereka itu.
  Dalam perjalanan ke sekolah. Reennie nampak letih saja. Salina memandu dengan tenang. Apabila dia toleh sekali lagi.. Reennie pun dah dah lena.

Salina: Ahh!!... Dah lena dah… letih laa tuu… Kesian anakku…(sambil senyum)

  Sampai depan sekolah..

Salina: Baby… dah sampai sekolah nak… bangun nak…

  Tapi Reennie diam saja. Tidak ada sebarang respon. Salina pun gerak anaknya.. Dia amat terkejut apabila dia nampak mulut anaknya kehitaman dan muka pucat lesi..
  Dia semakin cemas dan panggil Reennie berkali-kali.. Cikgu sekolah pun datang dan tengok keadaan Reennie. Cikgu mencadangkan supaya Salina bawa anaknya ke klinik berdekatan.
  Panjang laa pula cerita ni… Tak larat nak menaip dah… Nanti sambung lah..


Entri Sebelum ini : JOM TERJAH - LindaHery

25 comments:

Hana Soffelia said...

Woit, WuMing, apa ni cite bereposid, tgh syok baca. Meh Hana teka, ada lipankan dlm kasut dia? then dh gigit dia kan? hehehe

azam said...

hehehe......menarik....tapi kena ke tempat lain nak habiskan....

Mommy Fara said...

Hehehhe!

Komen Hana kat atas tu...senget mulut sy menyebut berepisod dia tu...

=D

Die kene sengat tebuan ke?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

suspen jer....uwaaaa

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

aik,cptlah hbskan...

misya said...

ada episod eh

alieavea said...

kuang asam nyer wuming..tgh syok bace, dier bole plak malas nak taip...arghhhhh...tensen sat

Kakzakie said...

La... buat kakak suspen je. Dahlah kakak kerja half day hari ini kena lihat lagi esok nampak gaya.

Cik Azizah said...

alaaaa..dah syok baca ni..cepat la habiskan..

WuMing said...

Mua..ha..ha..ha..ha (Sekali-sekala gelak jahat nii..

Sabar dulu cik adik dan cik abang sekalian..

Ini baru Thrill... Baru ada uummmpphhhhh!!!!!

Niena Pengembara Ilahi said...

abiskan cecepat yer!

Cik Muda Sae said...

adioiiiilllllllaaa........ceritera episod la ploks......... sile sambung cepettttttttt...........!!!

Afikah Aziz said...

alaaa nape pendek sgt nak bace lg hehe,cepat sambung ye wuming :P

WuMing said...

Yes... kepada semua... cerita ini akan tamat..
hanya pada entri hadapan sahaja...

teh tarik said...

cept3..sambungan nye ..

Hana Soffelia said...

Mommy Fara:
Hahaha nk cepat punya pasal. sy sendiri pun blh tersengit mulut.

fiq. said...

ala, jap je bace...nk lg...

Siti Suriani said...

nak lagiii.. smbung cepat2 sikit! hehehe

Cik Gee said...

sekali serial drama daaa...

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Wuming smbung cpt..aduyai ne yg bt saspen ne huuhuh

Niena Pengembara Ilahi said...

:D

Puteri said...

apa jadik?? apa jadik??

wahida said...

cet cet cet dan cet sekali lagi....

keji tau!! malas nak taip...aku tgh syok baca ni...

huwaaaaaaa!!!

Qaseh dalia adelia said...

bersambung ni yg tak best ni grrr

MamaEma said...

allaaa...sambunglah pula...

berkobar2 nak tahu ni