SELAMAT TAHUN BARU 2015

Monday, August 1, 2011

PENGALAMAN BERPUASA

Setelah WuMing cerita tentang WuMing dalam “Selamat Berpuasa”. Ada yang dah tahu. Juga tidak kurang yang masih lagi tak tahu..
  Ini baru hasil tulisan pun dah buat orang confuse. Kalau bercakap dengan WuMing dan bertemu muka lagi lah tak dapat beza.
  Orang beri salam semasa bayar toll, semasa pergi kenduri dan berjumpa kawan baru itu telah menjadi kebiasaan lah.
  Malah aku kena tunjuk IC setiap kali pergi makan nasi Kandar di kedai mamak. Kalau tidak mereka tak mahu jual. Bungkus saja boleh.
  Pengalaman berpuasa pula adalah di zaman sekolah. WuMing memang pernah berpuasa masa sekolah. Tinggal di asrama. Kawan-kawan suruh try. Lagi pun WuMing sangat susah beli nasi di kantin. Mereka suruh WuMing tunjuk IC setiap kali beli makan.Tension…tension….
  Kenapa WuMing perlu puasa? Susah sangat ker tunjuk IC…? Tak.. Semuanya tak..
  Masa sekolah dulu WuMing tak laa hensem.. Tapi cute tu ada laa sikit..he..he..he..
  Banyak juga laa “girlfriends”. Dan semuanya adalah gadis melayu.. Mereka selalu suruh WuMing Puasa. Kerana tak mahu kecewakan mereka. WuMing pun puasa laa.. Tapi tak penuh laa sebulan… Ada peluang… Masak mee segera laa kat asrama.. dengan kawan-kawan yang ponteng puasa..
  Biasa laa budak-budak…Banyak lagi pengalaman lucu WuMing di bulan Ramadhan… Nanti WuMing Ceritakan….

23 comments:

yatt said...

ooo pernah puasa rupanya... bagus2 :)
puasa bukan semestinya untuk orang islam je Wuming, agama lain pun boleh berpuasa juga untuk kesihatan.

dgn berpuasa memberi peluang kepada organ-organ di dalam tubuh badan untuk memperbetulkan semula sistem penghadamannya :)

LINDAHERY said...

wah...ramai girlfriends!! hehhe...so skg xnak try lagi ke??? jimat duit...x yah beli makanan masa lunch...hihii :)

Hana Soffelia said...

Owh.. muka look like malay man eh? hehe patutlh di dampingi oleh "girlfriend" yg ramai. hehe

Owh.. btw, xmau cuba ke puasa? hehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

yerke..wuming bangsa apa??

heheh,yui xtaula..soei tau..

jrg ada friend blogger selain islam..

p/s: try berpose kira ok gak kan..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

eh,dah tau..orang thai =)

misya said...

cer try puasa best tau

Mommy Fara said...

Teringat kwn saya ms sekolah dulu. Rajin ikut puasa dgn kitorang. Ckp sebulan (tipulah ckp sebulan sbb perempuan kan?) lak tu. Mmg respek abis la. Tapi tak lama. Bila dah membesar, dunia makin luas maka dia memilih jalan yg lebih kepada agamanya. Tak kisah pun. Janji kenangan tu ada.

Eh, tak sbr la nak tau pengalaman awak tu...

nini said...

jom puasa lagik...hehe

MamaEma said...

tahun ini tak mahu test berpuasa ke?

akak yg minta pula ni.

Shafika Syuhada Rosli said...

oppsss.. i thought wuming is only ur nick . can i see ur ic ?? lol~ so, cane puasa its really fun kan ?? nice to know you.. :D

>>madrasah Ramadhan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Dh tahu ek rasa Mcm mana posa
Bagus sekali (。-_-。)

KuNanGKuNanG said...

oh wuming ni bukan beragama islam ye..xpe, leh jg join kitorang sambut ramadhan..opismate sy pun ramai non muslim..tp diorg k=lg meriah dr sy sbb suka gak gi bazar ramadhan..he3

kalau sudi vote la sy kt n3 ni ye.tq
http://anaknegori.blogspot.com/2011/08/peserta-akhir-contest-kutuk-blog-atok.html

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Posa je, mesti sambut raya aidilfitri skali kn hehehe...

azam said...

selamat berpuasa....kalau berpuasa ye.....hehehe

ZaNa aDieyZa said...

ramai gf eh?? semalam zana nak ucapkan selamat berpuasa gak kat wuming, tp bila rasa ragu2 takut tersalah ucap terus lupakan niat tu.. hihihi

Afikah Aziz said...

oh wuming pnh puasa erk,bagus2 hehe..cepat cite pengalaman puasa tu,ika nk bace :P

Lady of Leisure said...

hehe siap kene tunjuk IC..

zOeY zAu YaH said...

puasa bgus dari kesihatan.tp plg best perasaan bila puasa..lain dari kebiasaan tau.try lah puasa lagi =)

Alin said...

alin pun sbnrnye xtahu juga yg wuming nie bukan org islam, ingtkan cuma kacukan siam cina. Malaysia kan ramai je kacukan tapi serius xtahu wuming bukan org islam. tapi xpelah. islam e tak, boleh berkawan tu kira oklah. kwn alin yg india kristian kn dia pun suka kwn dgn budak melayu. selalu je join puasa sekali dgn bdk2 islam. hehe^^

She's Gee said...

haha! smpai tahap kena tunjuk IC. parah2.. xpe la puasa skali skala wuming.. puasa tu kan elok utk merefresh smula sistem penghadaman.. =)

Lia said...

heheee.. makan dgn budak2 yg ponteng puasa.. diorg yg ponteng tu tak segan dgn WuMing ke.. hahaaahaa

Cik Azizah said...

haha jijah la tu yg tanya..kihkih maknanya pernah puasa.. ok la tu wuming. merasa juga berpuasa ikut org Islam.. ade awek melayu yg tak boleh tahan tu. kihkihkih

HaNa Hani said...

owh u non muslim...bagus la u penah pose
updte cepat ur experiences!
siyes i nak bace t
^_^