SELAMAT TAHUN BARU 2015

Thursday, August 4, 2011

AKU YANG BERSALAH


  Kisah ini tiada kaitan dengan yang hidup atau mati. Watak atau nama bukanlah sebenar. Hanya rekaan semata-mata. Baca dari mula sampai habis taw…
Image:Google
  Jam telah menunjukkan pukul 9 malam. Edika dalam perjalanan ke rumah Shazlee.
  Apabila sampai depan Apartment mewah itu, Edika pun meletakkan keretanya betul-betul depan Apartment itu.
  Dari bawah Edika boleh lihat lampu apartment Shazlee menyala. Ini tandanya ada orang dalam apartment itu. Dia pun terus naik. Ia cuma berada di tingkat dua sahaja.
  Di depan pintu apartment..
Kok..kok.. edika mengetuk pintu. Selepas 10 minit baru kedengaran orang menjawab.

   Shazlee: Masuklah.. pintu tak berkunci…

  Apabila masuk saja dalam rumah kelihatan Shazlee duduk melutut di atas lantai sambil menangis. Sedangkan Mirra sedang tidur di atas sofa dengan mukanya tertutup dengan bantal.

   Edika: Hey… kenapa ko menangis… nenek meninggal ker?

  Edika berseloroh. Tetapi Shazlee diam saja… Tidak bersuara.. malah menangis semakin kuat.

   Edika: Hoii… dah buang tabiat ker aper ker?
   Shazlee: Aku… hu..hu..hu.. aku yang bersalah..
   Edika: Ini mesti bergaduh lagi ni…
   Edika: Biasa aa Bro… memang macamni laa cinta… Bukan sentiasa manis macam gula….
   Shazlee:Hu..hu..hu..
   Edika: Dah..Dah… jangan menangis…Jom teman aku pergi beli air….

  Shazlee pun tanpa membantah bangun perlahan-lahan dan itut Edika keluar. Mereka  ke kedai 24jam berdekatan. Dalam perjalanan ke kereta Edika sempat pandang ke atas apartment.. Kelihatan Mirra sedang berdiri di tingkap, sedang memandang ke arah mereka..
  Dalam hati Edika berfikir. Sayang juga dia dengan Shazlee. Pura-pura lena. Tutup muka dengan bantal. Mesti malu dengan aku la tuu..
   Bila sudah beli apa yang patut. Mereka pun pulang ke apartment.

   Shazlee: Bro…
   Edika: Kenapa plak?
   Shazlee: Engko naik lah dulu.. Nanti aku ikut.

  Edika pun tak berkata apa-apa.. Dia pun naik dulu.
  Masuk saja dalam apartment, Mirra dah tak kelihatan. Tetapi kedengaran bunyi orang mandi dalam bilik air. Dalam hati Edika berfikir. Mesti Mirra yang mandi..
  Seketika kemudian kedengaran orang di luar pintu… Rupa-rupanya Shazlee dah balik.

   Edika: Ko pergi mana tadi Bro?
   Shazlee: Balai polis..
   Edika: Hah!!! Buat apa ko pergi balai polis malam-malam ni..
   Shazlee: Aku pergi buat laporan laa… Takkan pergi balai polis nak shopping plak?
   Edika: Laporan apa?.. Lembu bapak mentua engko hilang?
   Shazlee: Tak lah…
   Edika: Habis tuu??!!!!

  Shazlee diam seketika dan mula menangis. Sebentar kemudian dia menjawab dengan keadaan sebak dan putus-putus.

   Shazlee: Aku dah bunuh Mirra dengan tak sengaja…

  Bagaikan satu tamparan bagi Edika. Dia macam tak percaya apa yang dia dengarnya..Lalu dia terus pandang ke arah sofa…
  Apa yang dia nampak lagi mengejutkan.. Mirra masih lagi tidur dalam keadaan sama seperti dia mula-mula masuk tadi…
  Jadi… siapa yang pandang mereka tadi… Siapa yang mandi…. Kenapa tadi masa ada orang mandi… dia tak nampak Mirra di atas sofa…

Heh…heh…heee…………………..  


31 comments:

misya said...

huhu seram la wuming

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Argghhhh...(blari2 smbil mnarik rmbt) hohohoho....:D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

amboi..dah seram lak ni..

nsb arni balik SS..

lau dok umh sewa,perghh!!

MamaEma said...

seramlah pula..sib baik bulan poser..hehe

azam said...

seram tapi menarik tuh...hehehe

yatt said...

dah citer seram pulak pagi2 ni.. hihi..

alieavea said...

wuuuuuuuuuu...

hokeh seram...

bulu roma da naik

nasib baik bulan pose

hantu kena ikat...

teruk r wuming neh wat citer seram...

haish

Kakzakie said...

Amboi berimaginasi wuming ye... boleh tahan juga...:)

Lia said...

huhuu.. knapa dia bunuh gf dia.. kejam tau bf zaman skrg.. wakaka..

| SUE | said...

terbayang edika yusuf yg hensem suatu ketika dulu...

kasik sambung ini cerita ok

merahitujambu said...

cerita ni kamu yang buat ke???ngeri jeee

Amy Syaquena said...

mujur la bulan pose kalau tak jangan harap nak teruskan membaca, seram siut..

*jom singgah di belog saya dan jemput join contest SR*
http://www.sinarraudah.com/2011/08/contest-juadah-ramadhan-dan-ucapan.html

Hana Soffelia said...

Wah.. blh jd penulis novel thriller nih... berbakat sungguh. ^_^

Alin said...

jeng jeng jeng!!!

Ct Arina said...

ish, hantu lageh!

Mommy Fara said...

Wow! Kisah seram! Mcm seronok je nie. Tp tak ley baca mlm sbb t dok teringat je!

LINDAHERY said...

tak seram pon...hihii

psstt: sorry linda privatekan blog...nak renovate...:)

Cik Azizah said...

peh seram betol ni..ayoyo...suspen betol tau..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

baca memlm gini buat orang seram jer dek oi....boley jadi penulis novel seram ni ngeee

nini said...

jengjengjeng.....................

♥♥ arabella ♥♥ said...

fuhh....scarry nyee~

Cik Gee said...

naseb baik gee bace mase pepagi camni.. huhu..

Afikah Aziz said...

haihhh wuming ni..cite seram plak die haha

♥e'in♥ said...

wat cite antu lak ea.. huhu..

Qaseh dalia adelia said...

seb bek baca tengahri buta ..lau bace malam2.. meh nak cepuk sikit..

hanez said...

cite seram la ni..

.m y z. said...

ohoooo bulu romaku meremang. menyesal baca entry ni malam2 T__T

Niena Pengembara Ilahi said...

lama xsinggah sini.. apa khabar, sihat ke :D


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN.. :D

maCy said...

terbunuh tak sengaja? =="

WuMing said...

@isya
Biasa laa tu...


@Cahaya Mata @ Nurul Are Inn He..he..he..


@nuyui a.k.a miss NUSHA
Seram ker?...:)


@MamaEma
Sikit laa..


@azam
TQ


@yatt
Nak panaskan sikit pagi nii...


@alieavea
Takut ker?



@Kakzakie
ada laa sikit..


@Lia
Tu laaa..


@| SUE |
Dah tamat daaa..


@merahitujambu
Ada laa curi idea sikit...


@Amy Syaquena
Tak seram lagi tuu..


@Hana Soffelia
Buat lawak boleh laa...


@Ct Arina
He..he..he..


@Mommy Fara
Tak baca laa pulak... syok woo


@LINDAHERY
Dah agak dah... Mesti gempak...


@Cik Azizah
Suspen tu yang syokk..


@☆*♥L@dy @yU♥*☆
Cerita pendek saja..


@nini
Jene...jeng...jeng...WuMing Production mempersembahkann....


@♥♥ arabella ♥♥
Sikit saja tuu


@Cik Gee
Siang pun ada taw..




@Afikah Aziz
Best tak?


@♥e'in♥
Skali skala..


@Qaseh dalia adelia
Tengah hari pun ada juga taw?


@hanez
Gitu laaa




@.m y z.
Welcome back


@Niena Pengembara Ilahi
sihat saja..Dah dua tiga helai seluar tak boleh pakai(smakin gemuk)




@maCy
Mungkin

Cik Gee said...

huhuhu.. sengaje je wuming kan? huhu..

ngek!!

haha!