SELAMAT TAHUN BARU 2015

Thursday, July 21, 2011

SIAPA YANG BUAT PANGGILAN

Image:Google

  Ini adalah kisah benar yang berlaku di bahagian unit panggilan kecemasan  di Thailand.
  Pada satu malam, lebih kurang pukul 2 pagi. Seorang pegawai yang bertugas telah menerima satu panggilan misteri.
   POLIS 1: Hello… ini unit kecemasan, boleh saya bantu..?
   PEMANGGIL: Huu.hu..hu…(hanya suara perempuan menangis)
   POLIS 1: Hello.. hello… siapa di sana?... Ada apa boleh saya bantu?
   PEMANGGIL: Hu..Hu..Hu…(dan terus letak phone)
  Apabila polis mensyaki sesuatu yang berlaku… Dia pun mengarah pegawai polis (guna walkie talkie)yang bertugas di kawasan yang berdekatan untuk buat pemeriksaan.
  Sebagai pengetahuan, polis boleh kesan nombor kita dan tahu dari kawasan mana kita buat panggilan.
   POLIS 2: Kami telah sampai di tempat kejadian..
   POLIS 1:Ada apa-apa yang pelik tak?
   POLIS 2: Kami telah tengok.. Pintu kunci… Tapi tingkap rumah tingkat atas terbuka.
  Dalam masa yang sama ada panggilan dari nombor yang sama lagi.
   POLIS 1: Hello… siapa di sana…
   PEMANGGIL: Hu..Hu..Hu..(Masih lagi menangis dan letak phone)
  Polis bertugas(Polis 1) terus mengarah polis di lokasi(Polis 2) menyiasat di rumah jiran
   POLIS 2: Encik… siapa yang tinggal di sini?
   JIRAN: Seorang doctor.. Dan dia telah pergi outstation minggu lepas. Dalam perjalanan. Dia terlibat dengan kemalangan.. Dan mati di sana. Sekarang di rumah ini hanya ada isterinya(Juga seorang Doktor pakar) dan dua orang anak kecil. Dah 2-3 hari tak nampak siapa keluar dari rumah.
   POLIS 2: Terima Kasih.
 
  Apabila dengar cerita dari jiran.. Polis 2 dan rakannya pun panggil satu lagi jabatan lain ke tempat kejadian. Untuk mendapat kelengkapan masuk ke dalam rumah itu.Masuk ikut tingkap rumah itu yang terbuka. Iaitu di tingkat atas.
  Apabila mereka masuk. Apa yang mereka dapati adalah mayat 2 orang kanak-kanak. Selepas di buat bedah siasat. Mereka telah meninggal tidak kurang dari 3 hari. Akibat dari disuntik racun.
  Di tepi mayat kanak-kanak itu pula adalah mayat seorang perempuan. Iaitu emak kepada kanak-kanak itu. Dia juga didapati telah meninggal tidak kurang dari 3 hari.
  Persoalannya… Siapakah yang buat panggilan sejam dahulu… Sedangkan telefon ada di tingkat bawah. Rumah pula berkunci rapat…
???????!!!!!!!!!!!!!!!.........................

Huh..Huh…Huuuuuuu………..

34 comments:

misya said...

MISTERI BETUL LA

misscha said...

wahhh cam scary aje....kalau esok kol lagi mmg scary...

p/s:lama x jalan2..singgah blog wuming :)

mizzkechique said...

mungkin nk org ramai sempurnakan mayat diorg kot.. maybe..

Afikah Aziz said...

perghhh seram huhu..xtenteram la tu sbb xsempurnakan mayat diorg errr apa la saya merepek ni adehh >_<

MamaEma said...

takut bila bacanya..seram seh..

NuReLLe said...

ermm..at least lps she called..polis jmp myt dorg..gugugu

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mnkutkan..

tp mgkin gak nk tunjuk bhw ada mayat disitu kan..

Shima Md. Zahar said...

euwwwww scary...
tu laaa.. saya kalau tgh2 malam buta kalau ada call masukk..memang tak akan angkat.. takut kuar suara lain heheheheh

alieavea said...

aiyark..awat wat citer scary2 neh....

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: leh xleh,sy xpasti..tp statu gliteri kat nuff mmg dah xder =(

azam said...

misteri....jangan biarkan hidup anda di selubungi misteri....

hehehe...boleh buat filem ni

Acik said...

erkkkk ... hantu!
meremang weh!

cik sakura said...

scary..jangan tak tido malam nanti dah la..

Ct Arina said...

betul ke cite benar ni? ngeee =_=

merahitujambu said...

hantuuu....cabutttttt...

Cik Azizah said...

ade hantuuuuu...menakutkan jer...huhuhu

WuMing said...

@misya
Memang misteri

@misscha
Tak tau laa plak... Dengar sampai situ saja..

Sibuk ker?

mizzkechique
Mungkin kot...

@Afikah Aziz
Mungkin juga

@MamaEma
Biasa laa tuu..

@NuReLLe
Kesian kan?

nuyui a.k.a miss NUSHA
Memang laa

Shima Md. Zahar
Kena angkat.. mana tau ada emergency

@alieavea
Suka tak?

@nuyui a.k.a miss NUSHA
Oooo

@azam
Macam pernah dengar jer!!!!

@Acik
Huh..Huh...Huuu

@cik sakura
Eh... jangan...

@Ct Arina
Tak pasti laa.. Tapi itu Pegawai polis bertugas yang cerita dalam rancangan tu

@merahitujambu
Nak cabut ker mana?

@Cik Azizah
Takut ker?

Kakzakie said...

Menakutkan kakak pulak.... Tapi kenalah kita percaya kalau Allah nak jadikan sesuatu kita tidak mampu nak melawan....

Cik TeN10 said...

meremang bulu roma..!

psstt.. mana kisah tu? kasik la link.. =)

WuMing said...

@Kakzakie
Jangan takut... orang lagi bahaya sekarang nii

@Cik TeN10
Link dia kat sini:

http://www.youtube.com/watch?v=0PWU9f0uRo4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tOcc2FA-Gys&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=BxCRBBL-unw&feature=related

Tentang Kita said...

mujur terbaca di siang ari, klu baca waktu mlm sure x leh nak tido nie

nurfatiha blacky said...

wahh. cite hantu. igt kan ade pape nak kenakan tdii. misteri betoll ni :)

zOeY zAu YaH said...

aiyakk...!

Mommy Fara said...

heheheheh...mmg scary....

LINDAHERY said...

ermmmm.....

AnNa FaRHaNa said...

'dia' tlg tepon polis la tu nak bgtau ada mayat kat bilik atas..baik hantu tu..hehehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Uwaaaa ai x suka citer misteri gini
Penakut giler
Ai heran nyapa n3 ni x kuar kt blog update ek
Hentak kaki 。・°°・(>_<)・°°・。

Bidadari Syurga said...

cet.... menyesal tul kita baca memalam. patutnya siang tadi baca. tapi tak sempat... huk huk huk... arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

nawal addina said...

ngeE -.-'

hantu !!!!!

ghab van hal said...

adeh, seram pulak la...

ieka said...

serius serammm...huuuu.

WuMing said...

@Tentang Kita
Baca malam laa baru syok...

@nurfatiha blacky
Memang Misteri

@zOeY zAu YaH
:)

@Mommy Fara
Ubah angin sikit...

@LINDAHERY
:)

@AnNa FaRHaNa
Hantu contoh...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆
Kena layan jugak crita hantu ni...

@Bidadari Syurga
Baca malam baru syok... baru kena dengan suasanahhhhh

@nawal addina
Hantuuuuuu

@ghab van hal
Sikit saja tuu

@ieka
He..he..he..

She's Gee said...

tipon tu rosak kot.. ):

Sarah Naiema said...

oiuhhh, tertiba terasa seram jer..