SELAMAT TAHUN BARU 2015

Tuesday, July 12, 2011

POLIS DAN PENJENAYAH

Image: Google

Ini adalah Entri yang kedua  untuk hari ini.
Entri yang pertama :CINTA DATANG DALAM HIDUP KITA
  Suatu hari seorang polis telah menangkap seorang penjenayah. Dalam perjalanan untuk menghantar penjenayah itu. Kebetulan polis itu teringin nak hisap rokok.
  Polis itu pun ambil rokok dan  Dia cari lighter untuk cucuh rokok. Lama dia cari tapi tak ada. Dia tertinggal lighter di rumah…
     Polis: Aaaarrgh… tak ada lighter pulak…
Melihat keadaan demikian… Penjenayah itu pun menawarkan dirinya untuk pergi membali Lighter.
     Penjenayah: Tuan… saya pergi beli bagi…
     Polis: Hah!!!... Hang ingat aku bodoh? Nanti hang mesti ambil kesempatan itu untuk lari…Tunggu sini…Aku saja pergi beli….

Fikirlah sendiri…… he..he..he..

15 comments:

nini said...

duk diam2 ye penjenayah....hahahaa =P

alieavea said...

same sengal nyer

LINDAHERY said...

aslmkum...hehe serupa aje, perompak tu dok sorang2..boleh je lari.. *__*

MamaEma said...

polis itu yang bodohkan diri

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

due2 ikut sekali atau wat je keje sndiri!!

sibuk nk wat bnda lain lak..heheh..

p/s: kawin?? doakan ea.. =)

zOeY zAu YaH said...

haha ape lah polis tu

She's Gee said...

penjenayah tu lagi pandai!

Wanie said...

wuming nak masuk dlm list sy ke?
sorry la jerit kat sini sebab tak de shout =)

Shima Md. Zahar said...

kikikikiki.... polis tu ler yang bingai sebenornya.. hahahha

Miscellaneous Smiles said...

nnti dy y larii..~
bodoh nya polis..hahaa

WuMing said...

@nini
He..he..he..

@Alieavea
Tuu lah!

@LindaHery
Polis tu tak terfikir lah pulak...

@MamaEma
Tak bodoh..cuma kurang berfikir..

@Nuyui
ok.. nanti doa kan.... tapi kena usaha jugak...

@Zoey Zau Yah
Entahh...!

@Gee
Penjenayah cuma jahat..

@Wanie
Memang tak suka "Shout" Kalau sudi dan ikhlas...

@Shima
Hee.hee.hee

@Miscellaneous Smiles
Tak..tak.. cuma tak fikir saja...

She's Gee said...

@Wuming,
mengikut keadaan, kdg2 ade org terpakse jdi penjenayah.. huhu..

.m y z. said...

haha sama je kot. kalau dia suruh penjenayah tu pergi belikan dengan dia yang pergi beli sendiri. tetap lari jugak penjenayah tu. sama2 bengong. haha XP

ghost writer said...

aku nampak di situ ada kebegoan yg agak ketara...haha

Cik TeN10 said...

ahaa.. kesimpulannya polis tu mmg bodoh pun.. kah3..