SELAMAT TAHUN BARU 2015

Sunday, February 12, 2012

LUARAN


Image:Google

Kulit hanya titik permulaan untuk kita mengenali antara satu sama lain.

  Kebanyakan orang menilai seseorang itu hanya dari segi luarannya sahaja. Kadang-kadang luaran yang cantik itu tak semestinya mempunyai isi dalaman yang baik.
  Tidak terhad kepada barangan atau Manusia. Kita sepatutnya mengambil sedikit masa untuk mengenalinya lebih banyak atau lebih dekat.
  Guna mata hati atau nilai-nilai yang baik dalam diri kita untuk menilai.
  Baru kita dapat menilainya dengan tepat.

28 comments:

Mama Ema said...

yea betul tu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

agreed 150% sebab ai pun kena dulu...kata sombong biler dah kenal baru tahu ai mcm mana so jgn nilai dari luaran jer

AIRA said...

agree wif you..don't judge a book by its cover =)

ieja amieja said...

betul2..setuju sgt

Akue Achik said...

betul3...huuhhu

tp ni mcm da besa dlm dri mnsia..

sbb sy jga salu lpa dri..tgok org dr luar ja..huhu

Aidah said...

Betul3. Sangat setuju. Kadang2 luar nampak ganas tapi hati sangat baik. Dah pernah jumpa orang macam tu.

Rapunzel Cikilolo said...

aku sokong. tapi aku paling tak gemar kalau org suke judge org berdasarkan pakaian. itu lagi sampah. oops. ter-emo pulak. hehe

Ckin Kembaq said...

ya..don't judge a book by its cover.. ^_^

Kathy Tuah said...

x dinafikan mmg ramai sekarang ni yang hanya menilai seseorang itu melalui pandangan luaran..

Salwa said...

Yap. so true.

Deru Ombak said...

Kita tidak berhak mengadili hati budi seseorang itu hanya pada pandangan pertama atau pada pertemuan pertama.
It takes time.

SumeSakan said...

yup sangat setuju...luaran hanya hiasan sementara...

•♥ Myra ♥• said...

setuju dgn entry ni :)
kita takleh nak judge org dengan 1st impression je. kene kenal dulu cane org tu. dah lama2 nanti..nampak gak true color dia ;))

LINDAHERY said...

betul tu...

@__@ merahnyeee pakngah ! :P

Pok Amai-Amai said...

Sy nie terlalu berhati2. Susah nak percaya org. Sbb tu kwn pun tak ramai.

=(

sugar2 kapas strawberry said...

oang putih ckp don't judge a book by its cover

Hanamiko Sakura said...

yeah!! stuju.... jgan menilai dari luaran.... tapi yang lebih penting.... jangan buruk sangka...

KhaiZa said...

kulit sama hitam.. hati lain-lain. yang cantik tak semestinya baik... yang buruk tak semestinya jahat...
--
Jom lihat Koleksi Tudung Cantik dan Terkini disini
--
Order VCO Catalyst disini

[ wanni ] said...

biar kenal dahulu sebelum anggap orang lain tu macam-macam :)

Lia said...

betoi sgt2 tu..

sudipVSsenduk said...

agree!
saya mengambil masa yg lama utk menilai luar & dalam..

Mr.Clive said...

dalam seh maksud post ni... :)

azam said...

:) kenalah jaga penampilan kulit ni juga kan??

KhaiRin : anies said...

agree agree agree sgt3 setuju!

EyqaLuvender said...

tapi lumrah sifat manusia gemar m'buat penilaian dr ape yg dilihat pd kali pertama...

Aine Ainun said...

Betul....;)
apapun, kenal hati budinya dahulu....

Pandangan pertama saya selalu negatif...hu!

salam malam...singgah sini sebentar....

deqnoor said...

rambut sama hitam kalau x dye... hati lain2... ^_^

mama aini said...

ehem betul WuMing..jika menilai dr luaran sahaja,kita akan tersalah menilai sesuatu itu !!.. :)