SELAMAT TAHUN BARU 2015

Tuesday, May 17, 2011

GADIS JELITA

Char Koey Teow Penang.
Hai….:)…. Aku post entry ini, mesti ada orang kata kat aku Gatai…(GATAL)… Minta maaf yer… Aku baru saja mandi… Malah pakai sabun basuh  lagiii(Untuk kebersihan tanpa WAS-WAS)
  Pagi tadi (13/05/2011) aku pergi sarapan pagi. Selepas aku check blog aku dah boleh buka, walaupun tak boleh sign in….
  Dah banyak kali aku pergi ke kedai ini… Bukan kedai lah tapi Food Court. Banyak gerai. Macam-macam ada..
  Hari ini aku pilih nak makan “Char Koey Teow”. Dah banyak kali juga aku dan member aku pergi makan kat situ… Tapi tak pulak nampak awek cun kat situ… Tapi hari ini aku terpegun tengok awek tu…. Cun sungguh…
  Char Koey Teow yang sebelum ini aku makan rasa biasa-biasa saja. Hari ini rasa sedaplah pulak. Macam tak cukup  pula satu pinggan.
  Maka timbullah satu idea nakal dalam kepala otak aku.. Aku memang macam ni… Selalu ada idea lawak-lawak. Malah  kawan-kawan masa belajar dulu, ada yang panggil aku Mr.Bean, malah mereka dakwa kelas itu akan sunyi tanpa aku…Mereka kata… Bukan aku yang kata…..
  Ok… masuk balik cerita kita….Sekarang time nak bayar. Aku panggil awek tu. Tunggu line clear dulu agar mak dia tak kacau daun… Ihik…Ihik…. Terror tak aku…?
  Perbualan aku dengan awek itu lebih kurang begini…
Aku: Dik… Dik…
Awek itu terus datang dekat meja kami… Sebelum dia beritahu berapa harga, aku tanya dia dulu..
Aku: Dik… Boleh tanya tak?
Awek Cun: Boleh…
 Dengan selamba aku bertanya…sambil hulurkan wang RM5
Aku: Kenapa adik ini cantik sangat?
Awek Cun: Hah?......
Aku: Kenapa adik ini cantik sangat?
  Awek itu senyum tersipu-sipu sambil pergi dari situ tanpa sebarang jawapan…..Jangan kata aku jahat tauu… Aku tak niat apa-apa. Cuma nak beri pujian saja… Tapi ikut cara aku lah…..He..He…He..
  Tapi ingat… Kecantikan pada luaran itu tak kekal. Budi pekerti seseorang itulah yang kekal abadi…Seorang suami atau isteri itu tidak semestinya segak bergaya. Tidak perlu cantik menawan… Asalkan dapat menjalankan tanggungjawab masing-masing dengan baik… Itulah yang akan menggekalkan kebahagiaan sesebuah keluarga itu……

10 comments:

Alin said...

untunglah kena puji. nasib comel. hihi. sdpnya mkn. xpelawa alin sekali ke? hihi :P

LINDAHERY said...

amboi...sempat lagi ek!! hahaa...pasni malu lah awek tu nk g amik order kat kau lagi...:)

suha said...

erk kalo cik suha yg keje kt situ,kompem awk xtnye suklan 2 hukhuk

WuMing said...

@Alin
Jom laa Alin...Setakat nak pekena Char Koey Teow 5 pinggan, di tanggung beres..

@LindaHery
Sempat punya...Takut nanti kami yang malu nak ke kedai tu lagi.. Hari itu pun terketar-ketar..

@Cik Suha...
Ehh...tanya...Dengan Cik Suha pasti tanya punya...

kyra_G said...

thanks for join hehehe..pndai uat entry yer hehe

WuMing said...

@kyra_G
Same-same..Masih belajar lagi...

Umiey said...

wuming...guna la ayat power skit heheheheh

WuMing said...

@Umiey
Hah.../ ayat Power.... tak boleh..tak boleh...Bahaya....

miss frog said...

kekeke...adakah tanya camto plak...

WuMing said...

Ayat spontan tu Miss Frog..tapi ikhlass... He..he..he..