SELAMAT TAHUN BARU 2015

Thursday, August 2, 2012

PERANAN HABNDPHONE DALAM KEHIDUPAN HARIAN


Image:Google
Korang perasan tak?.. Sekarang orang dah tak boleh berenggang dengan Handphone. Oleh kerana perkembangan teknologi. Handphone dah menjadi tumpuan segala kecanggihan.
  Dari tujuan utama untuk buat panggilan semata-mata
  Kini Internet berkelajuan tinggi, game yang canggih, dan pelbagai lagi “App” pun telah dimuatkan ke dalam Handphone itu.
 Muda-Mudi berkumpul dah tak seperti dahulu.. Mereka berjumpa tetapi bual hal masing-masing. Masing-masing dengan handphone canggih masing-masing.
  Aku cukup tak selesa apabila keluar dengan kawan atau berjumpa kawan dan terpaksa bercakap pula dengan telefon.
  Pelik lah… Ali keluar berjumpa dengan Abu.. Tetapi dia call Mamat untuk berbual. Sebaliknya bila Ali keluar dengan mamat, dia akan call dengan Abu pula untuk berbual… Aku tak ada apa nak komen laa… Tapi aku tak suka buat macam tuu… Malah aku cukup tak selesa bila handfhone aku berbunyi bila aku bersama kawan-kawan atau anak isteri… Kecuali ada hal mustahak seperti kerja atau hal-hal penting…

Cuba layan gambar-gambar dibawah dan korang nilailah sendiri..

Image:Google

Image:Google

Image:Google

Image:Google

Image:Google

Image:Google




3 comments:

Lia said...

handphone klu takde rasa mcm tak lengkap... kekekee...

:: Mrs.Eady :: said...

err..betul la..skrg ni semua duk pegang hp jekkk...

Zeera Az Zahra said...

haha.. tu la namanya 'buang tabiat'.. hahahha.. :p