SELAMAT TAHUN BARU 2015

Monday, February 27, 2012

PEMILIK KERETA DI MALAYSIA


Image: Aku punya sendiri Daaa...

Sebenarnya rakyat Malaysia adalah rakyat yang mewah. Bukan semua laa.. Tapi kebanyakan. Kenapa aku kata begitu?
  Cuba kita lihat di jalanraya.. Banyak kereta. Tak kira di Bandar, pekan-pekan kecil atau di kawasan pedalaman.
  Kalau kita tengok kebanyakan rumah-rumah di Malaysia ini.. Kebanyakannya memeliki lebih dari sebuah kereta… Bukan kah itu satu kemewahan…?!!
  Malangnya mentality rakyat Malaysia( Bukan semua) tidak berkembang seiring dengan perkembangan pembangunan Negara.Kemewahan mereka.. Salah Siapa?.. Mereka dan keluarga mereka?
  Sendiri fikir lah…
  Kita boleh lehat sendiri.. Pemilik-pemilik kereta di Negara kita… Ada yang parking ikut suka hati mereka. Potong ikut suka hati mereka.. Dan banyak lagi kelakuan ANEH yang dilakukan oleh mereka..
  Parking satu hal laa.. Tapi jika memandu di jalan raya. Jika potong ikut suka, dan berhenti ikut suka.. Ini sudah bahaya.
  Jika hanya membahayakan mereka dan keluarga mereka sahaja.. Tak kisah laa.. Ini membahayakan pengguna jalan raya yang lain pula…
  Fikir laa sikit… Kita juga tak suka orang lain memandu dengan cara yang tak betul, parking tak betul.. Orang lain pun sama juga.
  Aku buat entry ini bukan marah atau luahkan perasaan. Sekadar sampaikan mesej rakyat.. He..he..he.. Label entry ini pun “ RUNGUTAN RAKYAT”
  Hanya untuk kebaikan bersama….

Aku pernah buat Entry seperti ini. Baca tajuk ini:PARKING


17 comments:

Mama Ema said...

dua kereta boleh masuk tu..

umie naziera said...

eh,buat mcm besar sgt keta dya tuu...huh

azam said...

letak je notis panas kat cermin.....baru tahu

Reena said...

aku dpt rasekn...kete tu diparking oleh pmpuan...hehhe..well!!

aku pn failed parking...adoi..

echa takashimaya said...

setuju :)

CaDLyNN said...

mmg bengang dengan owner kete yg tak reti nk parking kete elok2..ingt parking lot byk sgt ke kt malaysia ni! haha..ter'emo' lak :p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

1 word selfish !!

Akue Achik said...

lbh2 lg yg pki kreta besar..

jgnkn parking, jln rya tu pon dia bt mcm bpak dia pnya,,

SumeSakan said...

ni namanya pentingkan diri....bila sendiri buat x sedar...tp bila kena batang hidung sendiri tahu nak d marahnya...sabor je lah...hehehe

sisdee said...

mewah satu hal..blagak satu hal..nie sama le kes mcm dia jek ada kereta..ni pun salah satu dari kes mnindas..ikut pkr diri dia jek :(

Eye_nee said...

Ini kereta harus kene gores dan menang ni bro...ikut kepala dia jer...pikirkan lah org lain...

LINDAHERY said...

hai hai welcome back :)

Ain SSB said...

Paling bengang bila orang parking kete dia camni! -.-

Azhariah Zuber said...

tak reti parking gamaknya

mama aini said...

hai WuMing..ehem !!!..memang ramai yg merungut pasal pemandu2 di malaysia ni..

Hanamiko Sakura said...

sapa tak marah kalau perangai dah macam tu.. eh! kita ikut marah pula ^^

wan nurul hezrina said...

jgn ada sikap pentingkan diri n menyusahkan org lain